Joan Holub dhe Suzanne Williams janë bashkautore të serisë “Vajzat Perëndesha”.

Joan Holub thotë se nga katër Vajzat Perëndesha ajo më së shumti i ngjan Athinës, sepse i pëlqen të mendojë ide të reja për librat. Por është shumë e lumtur që babai i saj nuk ka qenë kurrë drejtor në shkollën ku ka mësuar!

Suzanne Williams e pyeti të shoqin se perëndeshë e kujt mendonte se ishte dhe ai iu përgjigj: “E pyetjeve budallaqe!” (Suzana thotë se ato më së shumti kanë të bëjnë me faktin se kompjuteri i saj ka sjellje të çuditshme.) Kjo e bën të reagojë si Pandora, përjashto faktin se Pandora nuk ka pasur të bëjë ndonjëherë me kompjuterët. Njësoj si Persefoni, ajo i dashuron lulet, po nuk i jepet për kopshtarinë si kësaj vajze perëndeshë.

Lista e librave të autorit