Erik Segal ka qenë autor, skenarist, profesor i letërsisë klasike. Ai është i njohur për dy romanet e tij, “Histori Dashurie” dhe Mjekët”. Segal lindi më 16 qershor 1937 në Bruklin (Nju Jork) dhe u nda nga jeta më 17 janar 2010.

Në shqip nga Botimet Dritan: Histori Dashurie, Historia e Oliverit, Burrë, Grua dhe Fëmijë, Mjekët, Çmimet

Lista e librave të autorit