Mite dhe Legjenda - 1 

nga Dritan Koka #Grupmosha 8-12 vjeç

Mbodhi dhe përktheu: Dritan Koka

Nr i faqeve 272

Përshkrim i shkurtër

Një përmbledhje e legjendave më të njohura ndër shekuj. Olimpi Mbreti dhe Mbretëresha Zeusi (Jovi ose Jupiteri për romakët) përfytyrohej si një hyjni e drejtë dhe me temperament të qetë. Ekuilibri, mençuria, dinjiteti janë tiparet e tij më të theksuara. Në skulpturat e lashta ai paraqitet me një fytyrë fisnike, në kulmin e pjekurisë, rreth të pesëdhjetave, në moshën kur njeriu mund të bashkojë një përvojë mjaft të gjatë me një fuqi ende rinore. Hera (Junona për romakët) përfytyrohet si një grua mbi të dyzetat, e cila e do shtëpinë dhe familjen, por është pak prepotente me të shoqin, i cili, nga ana e tij, ka shumë respekt për të.

Çmimi: 750.00L

Pagesa në dorëzim brenda Shqipërisë.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Bli ne nje menyre me te thjeshte !