Sir Arthur Conan Doyle (22 maj 1859 – 7 qershor 1930) ishte mjek dhe shkrimtar britanik. Ai krijoi personazhin e dedektivit Sherlok Holms në vitin 1887 me romanin Studimi i Kuq, për të vijuar më pas me tre romane të tjera dhe pesë vëllime me tregime. Historitë e Sherlok Holmsit janë momente historike në rrëfimin artistik të zhanrit mister&krim.

Përveç tregimeve të Sherlok Holmsit, Dojli shkroi edhe tregime fantastiko-shkencore, tregime humoristike, drama, romanca, poezi dhe romane historike.

Në shqip nga Botimet Dritan: Sherlok Holmsi dhe Studimi i Kuq, Sherlok Holmsi dhe Shenja e të Katërve, Aventurat e Sherlok Holmsit, Sherlok Holmsi dhe Lugina e Frikës, Sherlok Holmsit dhe Zagari i Baskërvillëve, Kujtimet e Sherlok Holmsit, Rikthimi i Sherlok Holmsit

Lista e librave të autorit