Vendimi

nga Karine Tuil #Roman 

Nr i faqeve: 260

Çmimi në kopertinë: 1000 L

Përshkrim i shkurtër

Gjykatësja Alma Revel duhet të vendosë për fatin e një të riu që dyshohet se i është bashkuar Shtetit Islamik në Siri. Kësaj dileme profesionale i shtohet edhe një tjetër, më intime: e martuar, Alma mban një lidhje me avokatin që përfaqëson të akuzuarin. Midis arsyes dhe mosarsyes, zgjedhjet e saj rrezikojnë të prishin jetën e saj dhe atë të vendit… Karine Tuil na çon në jetën e përditshme të gjyqtarëve hetues anti-terroristë, në zemrën e shpirtit njerëzor, skutat më të errëta të të cilit nuk pengojnë as shpresën dhe as bukurinë.

“Karine Tuil krijon tension, ka një pikësynim të qartë, na zhyt në jetën e përditshme të Almës, një gjykatëse hetuese e antiterrorizmit, çdo vendim i së cilës mund të ketë pasoja dramatike. Një roman mbërthyes.”

Nathalie Dupuis dhe Olivia de Lamberterie, Elle

“Karine Tuil e di, me një inteligjencë të shndritshme, një mprehtësi në analizë dhe reflektim, sesi t’i japë zë gjithsecilit, në mënyrë që të dëgjohen të gjitha të vërtetat. I shkëlqyer.”

Bernard Babkine, Madame Figaro

“Titulli i romanit tejet të mprehtë të Karine Tuil, Vendimi, është emblema e temave të dashura për autoren, si: përgjegjësia individuale, trajektoret e thyera dhe vështirësia e lirisë për të zgjedhur – mes gënjeshtrave dhe së vërtetës, për shembull.”

Virginie Bloch-Lainé, Liberation

Çmimi: 1,000.00L

Pagesa në dorëzim brenda Shqipërisë.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Bli ne nje menyre me te thjeshte !