Mos Thoni që Nuk Kemi Asgjë 

nga Madeleine Thien; #Roman historik; #Letërsia Kanadeze; #Autorë Bashkëkohorë

Përktheu: Vladimir Bako

Përshkrim i shkurtër

“Me dhembshuri dhe saktësi të përpiktë, Medeleine Thien eksploron jetë të zakonshme të skalitura nga ngjarje politike të jashtëzakonshme. Si një pjesë muzikore komplekse dhe e bukur, rrëfimi shpaloset në shtresa, duke iu rikthyer herë pas here temave qendrore të familjes, kujtesës dhe humbjes. Thien është një shkrimtare e talentuar dhe serioze.”

MA JIAN, autor i romanit “Pekini në Koma”

Në këtë roman të jashtëzakonshëm, ne hyjmë në botën e dy familjeve me talente të shquara muzikore në Kinën revolucionare. Rrëfimi i tyre i gërshetuar shtrihet nga Shangai i viteve dyzetë deri në Revolucionin Kulturor të Maos, nga Pekini i viteve tetëdhjetë dhe demonstratave të Tien-an-menit deri në Vankuvërin e ditëve tona, në Kanada. Me prozën e vet elegante, me rrëfimin e mprehur me mençuri dhe humor dinak, me personazhet e parezistueshme, Madeleine Thien na jep një vizion befasues të shekullit të shndërrimeve të Kinës, sa të vrullshme, aq edhe trazuese.

“Hijeshia e vrazhdë dhe siguria e rafinuar e prozës së Thien janë të mrekullueshme.”

The New York Times

Çmimi: 1,200.00L

Pagesa në dorëzim brenda Shqipërisë.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Bli ne nje menyre me te thjeshte !