Ura mbi Drin 

nga Ivo Andriç

Përshkrim i shkurtër

 Bosnjë bashkëderdhjen e dy botëve asaj  krishterë dhe asaj myslimanelind Vishegradi, prej gjithherësh qytet takimi mes racashbesimesh fetare e kulturash  ndryshme. Dhe pikërisht këtu Pesëqindënvezirit Mehmed Pasha i lindi dëshira  ndërtonte një urë, e cila u kthye  simbolsepse u ngrit falë lodhjes dhe sakrificave  shumë  krishterëvepor edhe  dëshmi  shkrirjes  dy botëve  ndryshmeUra është qendra  e romanit  Ivo Andriçit, fitues i ÇMIMIT NOBEL për letërsinë vitin 1961: një afresk madhështor shtrihet nga Pesëqinda deri  Luftën e Parë Botërore dhe ka  sfond një Bosnjë romantike, me çështjet e saj  larmishme historikepor edhe me dramat e përditshme  gëzimit e  vuajtjes  njerëzve. Me këtë vepër Andriçi, një prej zërave  mëdhenj  letërsisë  gjuhën serbe e,   përgjithësi,  Evropës bashkëkohoreritheksohet si shkrimtari, i cili ka pasqyruar  mirë problemet dhe karakteristikat e kësaj toke  trazuar. NOBEL 

Çmimi: 1,100.00L

Pagesa në dorëzim brenda Shqipërisë.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Info:

Titulli i origjinalit: Na Drini ćuprija

Autori:  Ivo Andriç

Përktheu: Ajsela Koka

Numri i faqeve: 404

Çmimi në kopertinë: 1100

ISBN 978-99943-668-6-6

Kategoria: Botime Artistike

Nënkategoria: Novelë; Nobelistët

 

 

Bli ne nje menyre me te thjeshte !