I Zgjedhuri 

nga Chaim Potok #Roman; #Letërsia Amerikane; #Letërsia Hebreje

Përktheu: Manushaqe Bako

Nr i faqeve: 320

Përshkrim i shkurtër

Në pranverën e vitit 1944, pesëmbëdhjetëvjeçarët Ruven Malter dhe Deni Sonders kishin jetuar vetëm pesë blloqe larg njëri-tjetrit. Por ata nuk ishin takuar kurrë deri në ditën e një ndeshjeje bejsbolli, ku një aksident bëhet shkak i një miqësie të pagjasë. Shumë shpejt këta dy djem – njëri në pritje për t’u bërë rabin hasidik dhe tjetri i shkujdesur me Amerikën laike – tërhiqen në botët e njëri-tjetrit, pavarësisht kundërshtimit të fortë të njërit prej etërve.

I vendosur në sfond të Luftës së Dytë Botërore dhe të krijimit të shtetit të Izraelit, I ZGJEDHURI është një roman prekës për transformimin dhe traditën, rritjen dhe mençurimin, gjetjen e vetes – edhe nëse kjo mund të nënkuptojë heqjen dorë nga bashkësia.

Çmimi: 1,000.00L

Pagesa në dorëzim brenda Shqipërisë.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Bli ne nje menyre me te thjeshte !