Nën Hijen e Arratisë

nga Stefan Nilsson #Roman 

Përktheu: Svetllana Anastasi

Nr i faqeve: 464

Përshkrim i shkurtër

Shtator 1975

Kreshnikut i përcëllojnë shpatullat. Dritat e projektorëve rrokin hapësirën e detit, ndërsa plumbat fërshëllejnë mbi sipërfaqen e ujit përreth tij. Merr frymë thellë dhe zhytet sërish në ujë. Një anije afrohet me motorët që buçasin. Ai ndalon së notuari në pritje të plumbit vdekjeprurës. Po papritur, nga bordi i anijes, dëgjon një zë që po i thërret në gjuhën greke. Ia doli të arratisej nga Shqipëria.

Tetor 1991

Kreshniku kthehet në Tiranë. Tashmë është polic suedez dhe punon për Interpolin. Po shkaku i vërtetë i rikthimit është urrejtja ndaj Shaqir Goçit, personit përgjegjës për vdekjen e të atit. Goçi ishte kreu lokal i Sigurimit të frikshëm. Po, pas rënies së diktaturës, ai u bë bosi i një organizate kriminale të pamëshirshme.

Nën Hijen e Arratisë është një roman që të mban tërë kohën nën tension, i frymëzuar nga ngjarje reale. Ai

zhvillohet kryesisht në Shqipëri, në vendin më enigmatik të Evropës.

Çmimi: 1,200.00L

Pagesa në dorëzim brenda Shqipërisë.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Bli ne nje menyre me te thjeshte !