Madeleine Thien është autore e vëllimit me tregime Receta të Thjeshta, i cili ishte finalist për Çmimin e Shkrimtarëve të Komonuelthit, Libër i Shquar i Kiriyama Pacific Prize dhe fitoi BC Book Prize për prozën letrare; romanit Siguri, që fitoi Çmimin për Romanin e Parë nga Amazon. ca; dhe romanit Qen në Perimetër, i cili ishte në listën e ngushtë të Çmimit Letrar Ndërkombëtar të Berlinit në 2014 dhe fitoi Liberaturpreis Panairin e Librit të Frankfurtit në vitin 2015. Romanet dhe tregimet e saj janë përkthyer në njëzet e pesë gjuhë dhe esetë e saj janë botuar në Granta, The Guardian, Financial Times, Five Dials, Brick dhe Al Jazeera. Tregimi i saj “Torta e Martesës” u zgjodh në listën e ngushtë të çmimit prestigjioz për tregimin e shkurtër Sunday Times EFG. Bijë emigrantësh malajziano-kinezë në Kanada, ajo jeton në Montreal.

Në shqip nga Botimet Dritan: Mos Thoni që Nuk Kemi Asgjë

Lista e librave të autorit