Frankenshtajni

nga Mary Shelley #Roman; #Klasikët; #Mister&Thriller; #Letërsia Evropiane

Përktheu: Klodian Briçi

Përshkrim i shkurtër

Kryevepra e Meri Shellit, një roman i shkruar në stilin gotik, fama e të cilit ka pushtuar botën.

Frankenshtajni është një student i ri dhe idealist, që pasi arriti të zbulonte të fshehtën e jetës, krijoi një qenie të gjallë sikurse vetja. Po, fatkeqësisht, qenia e krijuar del jashtë kontrolli dhe kthehet në përbindësh. Ky, ndonëse në fillim është zemërmirë dhe i urtë, më pas u fut frikën gjithë atyre që rastisin ta shohin dhe për t’u shpëtuar shpotitjeve dhe syrit të njerëzve, i duhet të fshihet.

I vetmuar dhe i braktisur nga shoqëria njerëzore, përbindëshi bëhet mizor dhe kërkon të marrë hak me çdo kusht ndaj krijuesit të vet. Frankenshtajni për ta vrarë e ndjek deri në zonat e mbuluara me akull të Arktikut. Nëpërmjet kryeveprës së saj, sa klasike aq edhe aktuale, Meri Shelli tregon pasojat e tmerrshme, të cilat rrjedhin kur luhet me rregullsitë e natyrës apo ligjet e Perëndisë, që sjellin në jetë krijesat njerëzore.

Çmimi: 620.00L

Pagesa në dorëzim brenda Shqipërisë.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Bli ne nje menyre me te thjeshte !