E Ardhmja Duket e Shkëlqyer

Në fillim u mendua se ky libër ishte shkruar me pseudonim. Madje spekulimet rreth tij u shfaqën në një gazetë. Në çastin e fundit, kryeredaktorit të gazetës i shkoi mendja se do të ishte mirë të merrte në telefon e të pyeste nëse një emër i tillë ishte i regjistruar apo jo. Dhe kështu doli që Şebnem İşigüzel, i cili mendohej të ishte emër i sajuar, ishte një emër i vërtetë. E Ardhmja Duket e Shkëlqyer, libri i parë i Şebnem İşigüzel, u nderua me Çmimin Letrar Yunus Nadi, u bë bestseller dhe mori shumë vlerësime si nga kritikët ashtu edhe nga lexuesit.

Cila ishte forca e këtij libri? Fakti që tematika e tij përfshinte incestin dhe nekrofilinë dhe kështu i tronditi lexuesit? A mund t’i magjepsë një libër lexuesit e tij thjesht duke shkelur tabutë? Jo, ajo që na mëson E Ardhmja Duket e Shkëlqyer, një koleksion tregimesh që na zbulojnë aspekte të dashurisë për të cilat ne nuk dinim asgjë, ishte diçka krejtësisht tjetër. Diçka, që ekziston në librat që i duam dhe që nuk mund t’i harrojmë; diçka, që depërton thellë në shpirtrat tanë.

Şebnem İşigüzel vazhdoi të shkruante tregime dhe romane të tjera. Ndërkohë, perdja e censurës u hoq nga E Ardhmja Duket e Shkëlqyer. Kështu, në njëfarë mënyre, libri i parë i shkrimtares rilindi.

 

Përktheu: Ajsela Koka

Çmimi: 700 L

Faqe: 166

Çmimi: 700.00L

Pagesa në dorëzim brenda Shqipërisë.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Bli ne nje menyre me te thjeshte !