Şebnem İşigüzel u lind në vitin 1973 dhe studioi antropologji.

Libri i saj i parë, Hanene Ay Doğacak (E Ardhmja Duket e Ndritshme), u botua në 1993 dhe fitoi Çmimin Yunus Nadi për Tregimin e Shkurtër. Disa nga librat e saj janë: Öykümü Kim Anlatacak? (Kush do të Tregojë Historinë Time?, tregime të shkurtra, 1994), Eski Dostum Kertenkele (Shoku im i Vjetër Hardhucë, roman, 1996), Kaderimin Efendisi (Mjeshtri i Fatit Tim, tregime të shkurtra, 2001), Sarmaşık (Dredhka, roman, 2002), Resmigeçit (Parada, roman, 2008), Venüs (Venus, roman, 2013), Ağaçtaki Kız (Vajza në Pemë, roman, 2016), Bir Puding Hikayesi (Një Histori Pudingu, libër për fëmijë, 2017), İlyilik (Mirësia, roman, 2019). Şebnem İşigüzel jeton në Stamboll dhe ende shkruan.

Në shqip nga Botimet Dritan: Dredhka, Vajza në Pemë

Lista e librave të autorit