Carl Gustav Jung (26 Korrik 1875 – 6 Qershor 1961), psikiatër dhe psikanalist zviceran që themeloi psikologjinë analitike, në disa aspekte një përgjigje ndaj psikanalizës së Sigmund Freud. Jungu paraqiti dhe zhvilloi konceptet e personalitetit ekstrovert dhe introvert, arketipet dhe pavetëdijes kolektive. Puna e tij ka ndikuar në psikiatri dhe në studimin e fesë, letërsisë dhe fushave të lidhura me to.

Në shqip nga Botimet Dritan: Ëndrrat, Frojdi dhe Psikanaliza, Psikologjia dhe Besimi, Aspekte të Mashkullores, Aspekte të Femërores

Lista e librave të autorit