Frojdi dhe Psikanaliza 

nga Carl Gustav Jung #Psikologji

Përktheu: Dritan Koka

Përshkrim i shkurtër

Mënyra jungiane e trajtimit të psikanalizës së Frojdit dhe linjat themelore të reflektimit më të pjekur teorik të psikanalistit zviceran.

Kjo përmbledhje e shkrimeve jungiane, e hartuar në një hark kohor, që shkon nga 1906 deri më 1916 ka për qëllim të rindërtojë e të paraqesë momentet kyçe  të marrëdhënies së studiuesit zviceran me psikanalizën frojdiane: prej aderimit entuziast fillestar me teoritë revolucionare të mësuesit, deri në ndarjen doktrinale të 1912-1913ës,të sintetizuar në konferencat tashmë të famshme  të mbajtura në shtatorin e të njëjtit vit  nga Jungu  në Universitetin Fordamit  në Nju Jork. Ato përmbajnë në mënyrë sintetike të gjitha elementet e asaj ndarjeje përfundimtare nga Frojdi,ecila do ta shpjerë brenda një kohe të shkurtër kritikën “modeste e të butë” të Jungut drejt formulimit të një teorie të tijën autonome dhe në ndërprerjen e çdo marrëdhënieje me lëvizjen psikanalitike zyrtare.

Çmimi: 900.00L

Pagesa në dorëzim brenda Shqipërisë.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Bli ne nje menyre me te thjeshte !