Deborah Ellis  (lindur në 7 gusht, 1960) është aktiviste dhe shkrimtare kanadeze. Temat e romaneve të saj lidhen shpesh me vuajtjet e fëmijëve të përsekutuar në Botën e Tretë.

Në gjuhën shqipe nga Botimet DRITAN:    Të Jetosh e Mbuluar, Udhëtimi i Parvanës, Qyteti i Baltës

Lista e librave të autorit