Caroline Eriksson ka një diplomë masteri për psikologji shoqërore dhe ka punuar për më shumë se dhjetë vjet në administrimin e burimeve njerëzore para se të vendoste të ndiqte ëndrrën e saj të fëmijërisë për të shkruar. Dy romane e saj bazohen në çështje historike vrasjesh në Suedi dhe romani i saj i parë “Më Ndihmoi Djalli” u nominua për çmimin Stora Ljudbokspriset në vitin 2014.

Në shqip nga Botimet Dritan: Aleksi dhe Smilla

Lista e librave të autorit