Pesha e Dëborës 

nga Christian Guay-Poliquin  #Roman; #Letërsia Kanadeze

Përktheu: Vladimir Bako 

Nr i faqeve 246 

Përshkrim i shkurtër

Në një rajon të largët, që imagjinohet të jetë ai i hapësirave të mëdha, një fshat është rrethuar nga bora, privuar nga elektriciteti dhe kontaktet me pjesën tjetër të botës. Atje gjejmë dy burra, në dy mosha të ndryshme të jetës, të shtrënguar prej rastësisë apo fatit të përballen së bashku me të ftohtin, urinë dhe mërzinë. Në ndjekje të tyre, lexuesi tërhiqet brenda asaj vrime të mbyllur, veshur krejtësisht në të bardhë, në atë luftë për të mbijetuar, gjatë atij dimri që largohet me ngadalësi, gjë që përbën mbi të gjitha një histori lehtësimi e ndjese, ngaqë zhvillohet atje ku nuk ndodh asgjë e ku gjithçka mund të ndodhë. Pesha e Dëborës ka fituar çmimin e madh letrar Francë-Kebek të vitit 2017. 

Çmimi: 700.00L

Pagesa në dorëzim brenda Shqipërisë.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Bli ne nje menyre me te thjeshte !