Njeriu Kafka 

nga Franz Kafka

Përshkrim i shkurtër

Ditaret, për vlerën e tyre si rrëfim i drejtpërdrejtë, janë thelbësore për të kuptuar jetën dhe veprën e Franc Kafkës dhe përbëjnë, njëkohësisht, komentin më autoritar. Mbi protagonistin e ditarit, në parathënien e mrekullueshme shkruhet: “Si rioshi i ‘Amerikës’, si prokurori i ‘Procesit’, si arëmatësi i ‘Kështjellës’, ai është njeriu, që lufton për të mirën e për rregullin, për dashurinë e për shëndetin, njeriu ëndërrues i gëzimeve të familjes dhe kërkues i një ekzistence harmonike, të qëndrueshme e që t’i përshtatet. Donte të jetonte si njeri i shëndetshëm e i dobishëm. Arratia e vet prej normës dhe shndërrimi në përjashtim nuk i falte krenarinë delirante të mbinjeriut; më tepër e mundonte si rebelim i pajustifikuar, pra, fajtor, ndaj një ligji enigmatik e, megjithatë, të pranishëm e mbizotërues.”

Çmimi: 500.00L

Pagesa në dorëzim brenda Shqipërisë.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Info:

Autori:  Franz Kafka

Përktheu: Ajsela Koka

Nr i faqeve: 165

Çmimi në kopertinë: 500

ISBN  99927-884-9-6

Kategoria: Botime Artistike

Nënkategoria: Ditar;

 

 

Bli ne nje menyre me te thjeshte !