Hotel Mëmëdheu

nga Yusuf Atılgan #Roman

Përktheu: Stefan Vuçani 

Nr i faqeve: 150 

Përshkrim i shkurtër

“Ky portret prekës dhe turbullues i një fiksimi të çmendur mund të jetë shkruar në Turqinë e viteve 1970, ku rregullat shoqërore pas Ataturkut po evoluonin ende, po mbetet po aq  me vend ndërsa vendi lufton të ruajë ato ideale demokratike mbi të cilat rilindi Republika.” – Booklist “… teksa Zeberxheti del gjithnjë e më shumë nga binarët, ne tërhiqemi në botën e tij të brendshme të errët, ndërsa fillojmë të kuptojmë pasigurinë e periudhës post-otomane në Turqi. Lexuesit e sofistikuar do ta kuptojnë përse Atëllgani quhet babai i modernizimit turk.” – Library Journal “Heronjtë e mi janë Ahmet Hamdi Tanpënar, Ouz Ataj dhe Jusuf Atëllgan. U bëra romancier duke ndjekur gjurmët e tyre… E dua Jusuf Atëllganin; ai arrin të mbetet autentik, ndonëse përfiton nga veprat e Foknërit dhe traditat perëndimore.” – Orhan Pamuk “Hotel Mëmëdheu është një kryevepër befasuese, një makth ekzistencial i përsosur, portreti i një shpirti të humbur në prag të një Edeni të shtyrë pa fund.” – Alberto Manguel, autor i A History of Reading

Çmimi: 800.00L

Pagesa në dorëzim brenda Shqipërisë.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Bli ne nje menyre me te thjeshte !