Yusuf Atılgan (27 qershor 1921 – 9 tetor 1989) ishte romancier dhe dramaturg turk, i mirënjohur për romanet “Endacaku” dhe “Hotel Mëmëdheu”. Ai është një ndër pionierët e romanit modern turk.

Në shqip nga Botimet Dritan: Hotel Mëmëdheu

 

Lista e librave të autorit