Toni Morrison (18 Shkurt 1931 – 5 Gusht 2019), ishte romanciere amerikane. Romani i saj i parë, Syri më Blu, u botua në vitin 1970. Ajo fitoi vëmendjen me romanin Kënga e Solomonit (1977), duke fituar Çmimin Kombëtar të Rrethit të Kritikëve. Në vitin 1988, Morrisoni fitoi çmimin Pulitzer për romanin I Dashur dhe u laureua me çminin NOBEL në vitin 1993.

Në shqip nga Botimet Dritan: Sula, Dashuri

Lista e librave të autorit