Sigmund Freud, lindur Sigismund Schlomo Freud,  (6 Maj 1856 – 23 Shtator 1939) qe neurolog austriak, themelues i psikoanalizës, një metodë klinike për të trajtuar psikopatologjitë nëpërmjet dialogut mes pacientit dhe psikoanalistit.

Në shqip nga Botimet Dritan: Pesë Leksione mbi Psikoanalizën

Lista e librave të autorit