Roger Crowley (lindur më 1951) është historian dhe autor britanik, i famshëm për librat mbi historinë mesdhetare dhe atë detare.

Në shqip nga Botimet Dritan: Perandoritë e Detit, Qyteti i Pasur

Lista e librave të autorit