Pearl S. Buck (26 qershor 1892 – 6 mars 1973), ishte shkrimtare amerikane. Në tetor 1892, familja e saj e mori vajzën 4-muajshe në Kinë. Si bijë misionarësh në Kinë dhe më vonë si misionare vetë, Buck e kaloi pjesën më të madhe të jetës së vet deri para vitit 1934 në Zhenjiang. 

Në vitin 1938, ishte e para shkrimtare femër që iu akordua çmimi Nobel.

Në shqip nga Botimet Dritan: Nëna, Toka e Mirë

Lista e librave të autorit