Francesca Segal lindi në Londër në vitin 1980. E rritur mes Mbretërisë së Bashkuar dhe Amerikës, ajo studio në St Hugh’s College, Oxford, para se të bëhej gazetare dhe shkrimtare. Vepra e saj është shfaqur në Granta, Newsweek, the Guardian, the Financial Times dhe Vogue, përveç të tjerash. Ajo ka shkruar rregullisht artikuj letrarë për Tatler dhe the Observer. “Të Pafajshmit” është romani i saj i parë dhe fitues i tre çmimeve prestigjioze:

“Costa Book Awards”, “National Jewish Book Awards” dhe “Sami Rohr Prize for Jewish Literature”.

Në shqip nga Botimet Dritan: Të Pafajshmit

Lista e librave të autorit