Celil Oker (1952 – 5 maj 2019), shkrimtar turk i romaneve thriller. Pasi u diplomua për gjuhë dhe letërsi angleze në vitin 1971, ai punoi si përkthyes, gazetar dhe shkrimtar enciklopedish. Me romanet e tij me dedektiv Remzi Ynalin, Celil Oker na tregon një Stamboll që nuk gjendet në guidat e udhëtimeve turistike.

Në shqip nga Botimet Dritan: Akti i Fundit në Bosfor

Lista e librave të autorit