Dan Ariely është autor dhe profesor i psikologjisë dhe sjelljes ekonomike në Universitetin Djuk. Ai u jep jetë kërkimeve të tij akademike përmes një serie librash me ilustrime për lexuesit e rinj. talenti i tij unik për ta bërë shkencën popullore dhe të arritshme nga të gjithë është i dukshëm në personazhet gazmore që krijon dhe ngjarjet e ndjeshme që tregon. mbushur me fakte dhe eksperimente, humor dhe empati, librat e tij për të rinj janë një hyrje e shkëlqyer në metodat shkencore dhe studimin e natyrës njerëzore.