Thomas Hardy (2 Qershor 1840 – 11 Janar 1928) qe romancier dhe poet anglez. Në romanet dhe poezitë e tij, ai u ndikua nga romantizmi, përfshirë poetin Ëilliam Ëordsëorth. Qe kritik i shoqërisë viktoriane. Ndonëse shkroi poezi gjatë tërë jetës së vet dhe e shihte veten si poet, ai fitoi famë si autor i romaneve Larg Turmës së Çmendur (1874), Kryebashkiaku i Kastërbrixhit (1886), Tesi i D’ërbërvilëve (1891) dhe Juda i Errët (1895).

Në shqip nga Botimet Dritan: Kryebashkiaku i Kastërbrixhit

 

Lista e librave të autorit