Solmaz Kâmuran, lindur në Stamboll në vitin 1954, përveçse shkrimtare është edhe përkthyese letrare e gazetare. I botuar në Turqi në vitin 2000, dhe më pas në mbi pesëmbëdhjetë gjuhë të tjera, Kiraze, Dama e Haremit ka marrë vlerësimet më të mira të kritikës botërore dhe të publikut.

Në shqip nga Botimet Dritan: Kiraze, Dama e Haremit

Lista e librave të autorit