Sir Elton Hercules John (lindur Reginald Kenneth Dwight, 25 Mars 1947) është këngëtar, pianist dhe kompozitor anglez. Arritjet në karrierë të Sër Elton Xhonit janë, deri më sot, të patejkaluara. Ai është një ndër artistët solo me më shumë disqe të shitura në histori, me 26 albume të arta, 38 platini apo multi-platini dhe një album diamanti. Çmimet e shumta të Eltonit përfshijnë 6 Grammy, 13 Ivor Novellos dhe 1 BRIT Award. Në vitin 2018 u shpall artisti mashkull solo më i suksesshëm në historinë e klasifikimit Billboard Hot 100. Fondacioni AIDS i tij ka mbledhur më shumë se 450 milionë dollarë në luftën globale kundër HIV/AIDS. Është i martuar me Dejvid Fërnishin dhe kanë dy bij.

Në shqip nga Botimet Dritan: UNË

Lista e librave të autorit