Delia Owens është autore dhe zoologe amerikane. Romani i saj i parë “Atje ku Këndojnë Karavidhet” kryesoi listën e klasifikimit të revistës Nju Jork Tajms për 32 javë dhe  qëndroi në atë listë për 135 javë në total.

Ajo ka shkruar, gjithashtu, librat me kujtime “Thirrja e Kalaharit”, “Syri i Elefantit” dhe “Të Fshehtat e Savanës”, bashkë me ish-bashkëshortin Mark, në lidhje më kohën kur studionin kafshët në Afrikë.

Në shqip nga Botimet Dritan: Atje ku Këndojnë Karavidhet

Lista e librave të autorit