Joseph Rudyard Kipling (30 dhjetor 1865 – 18 janar 1936) ishte gazetar, shkrimtar dhe poet anglez. Ai lindi në Indinë Britanike, vendin që frymëzoi shumë nga veprat e tij.

Në shqip nga Botimet DRITAN: Legjendat e Xhindit Pak, Kapitenët Guximtarë, Libri i Xhunglës 

Lista e librave të autorit