John Milton, (9 Dhjetor 1608 – 8 Nëntor 1674), poet, pamfletist dhe historian anglez. Ai konsiderohet si autori më i rëndësishëm anglez pas Shekspirit.

Në shqip nga Botimet Dritan: Areopagjitika

Lista e librave të autorit