Georg Wilhelm Friedrich Hegel, ( 27 Gusht 1770 – 14 Nëntor 1831), filozof gjerman, i cili zhvilloi një skemë dialektike që nënvizonte progresin e historisë dhe të ideve nga tezat te antitezat dhe më tej te sinteza.

Në shqip nga Botimet Dritan: Aristoteli, Platoni

 

Lista e librave të autorit