Giorgio Fontana ka lindur më 1981. Ka botuar romanet Qëllime të Mira për Vitin e Ri (Mondadori 2007), Novalis (Marsilio 2008), Falë një Ligji Superior (Sellerio 2011), reportazhin rrëfimtar Babele 56 (Terre di Mezzo 2008), esenë

Shpejtësia e Errësirës (Zona 2011). Jeton dhe punon në Milano.

Fitues i Çmimeve Prestigjioze Letrare:

Sodalitas per il Giornalismo Sociale – Sezione Ëeb 2011

lo Straniero 2012

Racalmare – Leonardo Sciascia 2012

Chianti – 26ª edizione – 2013

Campiello 2014

Loria 2014

Në shqip nga Botimet Dritan: Vdekja e një Burri të Lumtur

Lista e librave të autorit